Nicolas & Sarah

Een uitbreiding als een parasiet

 

De vraag? Een tekort aan leefruimte en slaapkamers.

                                                                                                                            

Het antwoord? Het terrein helde serieus af, wat betekende dat de woning uit verschillende niveaus was opgebouwd. Het huis was volledig onderkelderd, de deur kwam achteraan in de tuin uit. Zo fel helde het dus af. We enten als het ware een parasiet op de bestaande woning, die omhoog leek te kruipen over de niveauverschillen heen. De uitbreiding staat ook op palen, waardoor de toegang tot de kelder gegarandeerd bleef. De nieuwe voordeur biedt toegang tot de nieuwe leefruimte en keuken.

 

Bewuste keuzes? De woning werd anders ingedeeld. De leefruimte en keuken verhuisden we naar de nieuwe uitbreiding, terwijl de rest van de kamers binnen het bestaande huis als slaapkamers dienden.